Keressen minket a Facebookon!

Egyéb rendezvények

1. "Pezsgőgyár-látogatás a fenséges pillanatokért.”

Igény szerint lehetőség van Közép-Európa legnagyobb pezsgőgyárának (Izsák) látogatására, mely a Csárdától 10 kilométer távolságra található. A másfél órás gyárlátogatás alatt soron követhetik, hogyan kerül a tőkéről a szőlő a tartályokba, később palackokba, majd az eljárás végén a poharakba. A program végén ugyanis 6 különböző fajta pezsgőt kóstolhatnak meg.

A pezsgők között szerepel a 2011-ben Franciaországban aranyérmet nyert Muskotályos Szent István pezsgő is, mely így a világ legjobb 10 pezsgője közé került.
A látogatás és kóstolás befejeztével pedig, a pezsgőgyár kedvezményes pezsgő árakkal kedveskedik a látogatóknak

 

2. "Biczó borest - a minőségi szórakozásért"

Ha egy hangulatú borozásra vágyik? Akkor annak keresésére több időt már nem is kell szánnia, mert a legjobb helyen jár. Szeretettel várjuk vendégeinket magyar pincészetek boraival és a tipikus Hungarikumnak nevezhető pálinkákkal.

A Biczó Csárdába látogatókat élő cigány muzsikával várjuk, hogy a kellemes hangulat mindig garantált legyen, a szórakozás mellett. Tehát aki meghatározott programra jelentkezik, vagy csak a Csárda környékén jár, és egy bor az, amire vágyik, annak szívvel  ajánljuk magunkat

A program során megismerkedhetnek a környékre leginkább jellemző borok történetével (mint például az eredetvédett Hungarikum szőlőnek nyilvánított Arany Sárfehérrel).
A vállalkozó szelleműeket a kollégák szívesen bevezetik a bonyolultnak látszó, de alapjában véve egyszerűnek mondható borkínálás rejtelmeibe, mely lopóval történik.

Természetesen a borkóstolások elképzelhetetlenek lennének borkorcsolyák nélkül: Csemegézve a kínálatból: snidlinges körözött, lilahagymás zsíros kenyér, magyaros vegyes ízelítő:héjában főtt burgonya, házi kolbász, tepertő, sajt,májas, főtt tojás, friss zöldségek és házias jellegű kenyérfalatkák. Ezek mellett nem mellőzzük a méltán híres magyar vendégszeretet és üdvözléskor a magyar barackpálinkát sem

 

3. Garabonciás sajtkóstoló a Biczóban!

Célul tűztük ki, hogy minél szélesebb körben igyekszünk megismertetni megyénk kiváló minőségű termékeit vendégeinkkel. Ennek a kezdeményezésnek első lépéseként igény szerint kóstolást szervezünk a Garabonciás Kecskesajt Manufaktúra sajtjaiból. A kóstolás során 7 különböző sajttal ismerkedhetnek meg az érdeklődők, melyek közül 4 kecskesajt, 2 juhsajt és 1 tehénsajt. A sajtok mellé frissen sült kenyérlángost és korlátlan fogyasztással házi vörösbort kínálunk. Annak érdekében, hogy vendégeink a lehető legszínvonalasabb kóstoláson vehessenek részt, a sajtokat a manufaktúra Sajtmestere vagy helyettese mutatja be.
A sajtkóstoló lehetőségét kizárólag előzetes megrendelés alapján, csoportok részére áll módunkban megszervezni.

 

4. Zwack Kecskeméti Pálinka Manufaktúra

Látogatásának első állomása a régi pálinkafőzde, amely a huszadik század elején épült és ma már ipartörténeti emlék. Itt tekinthetik meg látogatóink a főzde és a család történetéről készült rövidfilmünket. Következő állomásunk az 1996-ban épült új pálinkafőzdénk, ahol a legkorszerűbb gyümölcspárlat fermentációs és desztillációs folyamatokat ismerheti meg a látogató. A gyümölcs ellenőrzött és szabályozott körülmények között, húsz hatalmas, 8,5 méter magas, rozsdamentes erjesztő tartályban erjed. Palackozó üzemünkben a kézi és gépi palackozás folyamatát tekinthetik meg látogatóink, a gyárlátogatás csúcspontja pedig Kóstoló termünkben a pálinkák szakszerű megkóstolása.
Nem csak felnőtt, hanem diákcsoportok részére is különleges élményt kínál a múzeumlátogatás!
 

5. Lovas kocsizás, lovas szánozás

Biczó Csárda & Lovaspanzió színvonalas lótartásnak sokéves tradíciói vannak. Az épület körül hatalmas füves legelők húzódnak, ameddig a szem ellát. A birtok igazi paradicsom a nemes négylábúak számára.
Kellemes kikapcsolódás lovas kocsival bejárni a környékbeli homokbuckákat, erdei ösvényeket

A rövidebb lovas kocsi túrák mellett egyeztetés alapján akár piknikkel, ebéddel és borkóstolóval kombinált hosszabb kirándulásokat is szervezünk, miközben gyönyörködünk a páratlan természet látnivalóiban
Megfelelő esetén nem szabad kihagyni a túrát csilingelő lovas szánnal. A hideg leküzdésében nagy segítségünkre lehet egy kis pálinka és persze a forralt bor is.

 

6. Lovaglás,tereplovaglás

Aki valaha megtapasztalta a lovaglás élményét, soha nem fogja elfelejteni azt. Ilyenkor egyszerűen kilépünk a hétköznapok zajos zűrzavarából. A tereplovaglás kirándulás, kaland, és kikapcsolódás lónak és lovasnak egyaránt. Olyan vadregényes erdei ösvényeken és utakon lovagolhatunk, amelyeket szavakkal leírni egyszerűen nem lehetséges.