Keressen minket a Facebookon!

Pusztaprogram

Magyaros virtus, csikós hagyományaink felélesztése és egy kis betyárromantika - ezt kínáljuk Önöknek itt, a Biczó Csárdában, az Alföld szívében, Kecskeméttől 30 kilométerre, Budapesttől pedig mindössze 1 órányira fekvőFülöpszálláson. Vendégeinket nem mindennapi programokkal várjuk. Lélegzetelállító lovasbemutató, ízletes hazai ételek, tüzes magyar barackpálinka, tradicionális cigánymuzsika. Ez az ami várja az idelátogatókat!

Csikós bemutató, a puszta szerelmeseinek.”

Idézzük hát fel együtt a magyar puszta hangulatát!

Legelőször páratlan lovasprogramunkat ajánljuk szíves figyelmébe.

Még be sem gördültek buszukkal a Biczó pusztára, csikósunk már hangos ostorcsattogatatással köszönti Önöket. A vendégsereg tiszteletére még a betyár lova is meghajolmelyet szemfüles fotósunk azon nyomban lencsevégre kap, hogy Önök évek múlva is átélhessék a nálunk töltött emlékezetes pillanatokat.

Marika néni saját, hagyományos receptúra alapján, kemencében sült friss kenyérlángossal és barackpálinkával köszönti Önöket. Természetesen azon vendégeink részére akik, nem kóstolhatnak alkoholt, üdítővel és vízzel kedveskedünk.A vendégvárást zenészeink cigánymuzsikával teszik még hangulatosabbá.

Puszta-fuvar: Felsorakoznak elénk a lovas kocsik, amelyek utunk következőmegállójába juttatnak el bennünket.

A helyszínre megérkezvén Önök is részesei lehetnek a látványos programnak, átélhetik a magyar puszta mindennapi hőseinek életét, eltehetik nem hétköznapi élményeik közé a lovasok pazar, izgalmas bemutatóját!

A csikósok ügyességi játékokkal, idomítási gyakorlatokkal, négyes fogattal, szamáridomítással és a puszta-nyolcas és méneshajtás bemutatásával ejtik ámulatba a nagyérdeműt.

A bemutató végeztével lehetősége nyílik a vendégeknek lovaglásra, szamaragolásra, amatőr fogathajtásra vagy akár megtanulhatják az ostorcsattogatatás hogyanját is. Rekkenő hőségben a vendégeknek a tribünnél frissítő, hűtött ásványvizet kínálunk.

Ismerjük meg a pusztát lovas kocsikázás közben. Vendégeink megtekinthetik a korhűen kialakított ÉlőTanyamúzeumot, őshonos magyar állatfajokkal. A présházban friss, házi készítésűpogácsa és a hagyományokhoz híven borkóstolás várja a pusztában megszomjazottakat. A friss pogácsa mellékolbászt és ásványvizet kínálunk.

Programunk utolsó állomásaként egy rövid sétára invitáljuk Önöket, mely végén forró gulyásleves várja a vendégeketÉlőcigányzene mellett ismerhetik meg a magyar konyha gazdag, harmonikus íz világát. Főszakácsunk minden egyes alkalommal tökéletesen készíti el az alábbi menüváltozatokat

Menüváltozat 1.

·         Gulyásleves

·         Csikósok kedvence sültes tál (kofapecsenye, sült csirkecomb, sertéscsülök Pékné módra, resztelt sertésmáj, gombafejek és karfiolrózsa rántva, köretként párolt rizs, petrezselymes burgonya, vegyes salátatál)

·         Tejes pite forró barack ízzel

 

Menüváltozat 2:

·         Újházi tyúkhúsleves izsáki lúdgége tésztával

·         Vörösboros marhalábszár pörkölt pásztortarhonyával és vegyes savanyúsággal

·         Tejes pite forró barack ízzel

 

Mindkét menünél az ebéd alatt az ásványvíz, vörös-és fehér borfogyasztás korlátlan. Az ebédhez minden vendég részére kávé jár.